SUBHANALLAH..MULUT TAK HENTI-HENTI MENGAJI, BERTASBIH DAN BERDOA WALAUPUN DALAM KEADAAN TIDAK SEDAR SEPANJANG”OPERAT!ON)

SUBHANALLAH..MULUT TAK HENTI-HENTI MENGAJI, BERTASBIH DAN BERDOA WALAUPUN DALAM KEADAAN TIDAK SEDAR SEPANJANG”OPERAT!ON)

Assalamu’alaikum wbt. Untuk Dikongsikan di sini pengalaman yang 4leh Dr Syariz salah seorang Dr Pakar yang mengetuai Misi Ke Kemboja Anjur4n Bersama Mvslim Care Dan Hospital Beyond Boundaries Beberapa Tahun yang lalu. M0ga kita s3mua beroleh manfaat.

Dr Syariz menulis…

In1 cerita benar. I was operat1ng on this budak tahfiz, dalam lingkvngan umur 15-16 tahun, Hakimi namanya. Beliau sememang berpakaian kemas,

berk0piah dgn t4sbih di tangan. Sy yg ada di dalam video sebelah kanan medan beda4h yg p4kai spek extra ada microscope tu.

H4kimi dibedaah dlm keadaan b1us separuh badan pada mulanya, sama macam org p3rempuan beranaak terima ep1dural. Tetapi Hakimi agak gu.gup dan nerv0us.

Jvsteru, sahabat sy telah memberi beliau ubat pelaali atau penenaang k3tam1ne vntuk menguraangkan gu.gup beliau.

M4ksudnya beliau memang tidak akan sedar apa yg berlaku di sekelil1ng beliau d4n beliau tidak akan tahu apa yg beliau ucapkan… Namun, di sepanj4ng p3mbedaahan tersebut,

Hakimi tidak lekang dgn tasbih memuji, memb4ca ayat Quran serta berdoa seakan akan doa selepas solat sehiingga meniit1s air mata b3liaau.

Masyaallah, hebat sungguh anaak ini… Apakah yg akan kita ucapkan s3kiranya kita dlm keadaan beliau, sepaaruh sedar? Kita yakin mulut ini akan menutur kata memuji Allah? Saya berharap lidah saya dpt menjadi lidah Hakimi yg jauh lebih lembut menutur kata meemuji Allah.

Pengalaman indah ketika di Phnom Pehn 22hb September 2017. Syariz Sehat. Pakar Bedah Pediatrik.

SUMBER:Sepatputih via portalislamik.net

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*