Subhanallah Begitu Jelas Sekali Kalimah Allah Pada Telur Puyuh

Subhanallah Begitu Jelas Sekali Kalimah Allah Pada Telur Puyuh

Penduduk Martapura, Kabupaten Banjar, Kalimantan Barat (Kalimantan Barat) terkejut dengan penemuan kalimah Allah dalam sebiji telur puyuh. Telur itu ditemui oleh Musadat (60), penduduk Pangeran Abdurrahman, Gang Rahmat Abadi RT 23 Keraton Village pada hari Khamis (1/10/2020).

Musadat, yang bekerja sebagai pedagang memasak telur puyuh, tidak menyangka akan menemukan telur puyuh yang mengandungi lafadz Allah. Musadat (60 tahun) Seorang penduduk Martapura, Kabupaten Banjar, Kalimantan Barat menunjukkan telur puyuh dengan tulisan Allah di atasnya

Penemuan itu bermula ketika dia hendak mengupas sebilangan telur puyuh. Namun, dia dikejutkan dengan sebiji telur puyuh yang akan dikupasnya.

“Ketika saya ingin mengupas telur puyuh, saya terkejut ada telur puyuh yang mempunyai kalimah Allah mengucapkannya,” katanya seperti yang dilaporkan oleh jaringan Kanalkalimantan.com – Suara.com. Tidak mahu telur puyuh itu pecah dan pecah, dia mengambil inisiatif memasukkannya ke dalam bekas plastik dan diberi kapas untuk membuatnya tahan lama.

“Semoga telur puyuh ini tidak pecah dan bertahan lama,” harapnya.

Sumber: infoberita melalui Majalah-Harian.com via apacerita.press

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*