Siapa Sangka Seorang Wanita Mualaf Di Penjar4 Menjadikan Di Seorang Penghafal Al-Qur’an Dan Juga Guru Mengaji

Siapa Sangka Seorang Wanita Mualaf Di Penjar4 Menjadikan Di Seorang Penghafal Al-Qur’an Dan Juga Guru Mengaji

Siapa Sangka Berada Di P3njara Menjadikan Wanita Muallaf Ini Seorang Penghafal Al-Qur’an Dan Juga Guru Mengaji
Ujian adalah tanda sayang Allah kepada kita. Allah ingin menaikkan darjat kita di mataNya. Angelina sondakh sekarang masih berada di p3njara. Tempat terh1na di muka bumi ini. Tapi ternyata itu bukan tempat hukvman baginya. Allah menyelamatkan dia dari god4an dunia yang fana.

Hari ini kak di p3njara, Angelina sondakh sudah hafal 15 juz Alquran. Bahkan menjadi guru ngaji disana. Sedangkan kita sudah hafal berapa juz kak? Diri ini suka mengata orang lain bvruk. Padahal percayalah, adakah diantara kita yg yakin tak punya d0sa sampai detik ini?

Allah menghin4kan Angelina Sondakh seh1na h1nanya, dan Allah juga yang mengangkat derajatnya.

Jangan s0mbong atas amal amal sholeh kita hari ini. Merasa diri lebih baik dari oranglain. Padahal Allah sedang menutup aib aib kita. Dan sampai detik ini kita tak sedar amal habis kerana perbuatan kita sendiri.

Akhir Kata
Taubatlah. Taubat… Selagi Allah masih memberikan detak di jantung kita. Apa yg kamu cari di dunia ini? Uang tidak bisa membeli ketenangan. Cari Allah maka hatimu akan tenang. Jadilah pasukan amal amal sholeh. Dekat dengan orang-orang sholeh. Jadilah wasilah kebaikan.

Sumber:Majalah Harian.com via mymediamaya.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*