Setelah Setahun Berlalu Wuhan Gempar Kes COVID-19 muncul Kembali

Setelah Setahun Berlalu Wuhan Gempar Kes COVID-19 muncul Kembali

61 kes d0mestik dicatat ek0ran varian Delta yang cepat mer3bak ke puluhan bandar di Wuhan

BEIJ1NG,Selasa – Pihak berkuasa di Wuhan mengatakan bahawa mereka akan menjalankan ujian saringan COVID-19 ke atas seluruh populasinya setelah jangkitan tempatan pert4ma dilap0rkan dalam temp0h lebih dari satu tahun.

“Bandar yang Rakyat berjumlah 11 jut4 itu dengan segera melancarkan uj1an asid nukleik menyeluruh bagi semua penduduk,” kata pegawai kanan Wuhan, Li Tao pada sidang media pada hari ini.

Semalam, Pegawai Wuhan mengumumkan bahawa tujuh jangkit4n tempatan telah dijumpai dalam kalangan pekerja warga asing di bandar itu, memecahkan rekod tiada kes domestik selama setahun, setelah ia merebak pada awal tahun 2o2o.

China telah mengurung penduduk seluruh b4ndar di rumah mereka, memutuskan hubungan pengangkutan domestik dan melancarkan ujian besar-besaran dalam beberapa har1 kebelakangan ini bagi memerangi wabak coronavirus terbesarnya sejak beberapa bulan.

China melaporkan 61 kes domestik pada hari ini ek0ran wabak varian Delta yang cepat merebak ke puluhan bandar setelah jangkitan di kalangan pembersih lapangan terbang di Nanjing mencetuskan rangkaian kes yang dilaporkan di seluruh negara.

Bandar-bandar utama termasuk Beijing kini telah melaksanakan ujian terhadap berjuta-juta penduduk sambil mengepung kawasan perum4han dan meletakkan k0ntak rapat di bawah kuarantin. – 4gensi

sumber :ismaweb.net

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*