Setelah Mengkaji Pelbagai Agama Selama 30 Tahun, Akhirnya Ketua Sami Ini Memeluk Islam, Alhamdulillah..

Setelah Mengkaji Pelbagai Agama Selama 30 Tahun, Akhirnya Ketua Sami Ini Memeluk Islam, Alhamdulillah..

ALHAMDULILLAH.. seorang sami Buddha yang berusia 66 tahun akhirnya memeluk Islam selepas hampir 30 tahun mengkaji setiap agama di dunia ini.

Pengalaman setelah menjadi sami selama 28 tahun di Taiwan ini telah mendorong lelaki ini yang tidak mahu identitinya didedahkan, mencari kebenaran dan mengakui Islam merupakan sebuah agama yang indah dan sempurna.

Lelaki terbabit telah mengucap dua kalimah syahadah di Masjid Cina Krubong, Melaka, di sebuah majlis ringkas beberapa ketika dahulu.

Presiden Persatuan Cina Islam Melaka (MACMA), berkata, sepanjang menjadi sami di Taiwan, lelaki ini banyak menghabiskan masa mengkaji setiap agama di dunia ini. Lelaki itu dikatakan berasal dari Johor dan berhijrah ke Melaka.

sumber:mynewshub.cc via kongsisibomonicko.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*