Seorang Profesor Terkenal Di Jepun Memeluk Islam Apabila Menganggap Islam Adalah Hadiah Terbesar Dalam Hidupnya.

Seorang Profesor Terkenal Di Jepun Memeluk Islam Apabila Menganggap Islam Adalah Hadiah Terbesar Dalam Hidupnya.

Prof. Dr. Atsushi Kamal Okuda, Profesor bidang Politik di Universiti Keio yang juga merupakan Ilmuwan muslim Jepun dan pendidik ahli di sejumlah universiti di Tokyo Jepun.

Dr Kamal Okuda telah lama berjuang mencari kebenaran dan agama yang benar dan haqiqi, akhirnya beliau memutuskan untuk memeluk agama Islam. Dia menjelaskan hidupnya sebelum memeluk Islam:

“Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah barbar (tiada tujuan) .. Sangat barbar (tiada tujuan)! J4hil.. saya but4 akan kebenaran!”
Dr. Okuda adalah contoh yang sangat baik bagi umat Islam di Jepun.

Beliau memberi komitmen dan minat dalam bidang perundangan Islam, beliau pindah ke Aleppo-Syria untuk melanjutkan pelajaran dan belajar bahasa Arab. Dia mengatakan: “Pada saat itu saya masuk Islam .. Saya percaya bahawa ini adalah hadiah terbesar dari Allah dalam hidup saya!”.

Saat ini, Dr Okuda bekerja keras dengan rakan-rakannya dan para mahasiswa di Jepun untuk menyebarkan Islam di Jepun untuk menyelamatkan bangsa mereka. Semoga Allah memberi mereka keberkatan dan kelancaran dalam dakwahnya. Amiin

Sumber:indahnya islam via Malajah-Harian.com via apacerita.press

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*