Sebvruk Bvruk Adik-Beradik Dia Tetap D4rah Daging Kita, Seh1na H1na Adik Beradik Dia Tetap Keluarga Terdekat Kita, Sej4hat-J4hat Adik Beradik Dia Tetap…

Sebvruk Bvruk Adik-Beradik Dia Tetap D4rah Daging Kita, Seh1na H1na Adik Beradik Dia Tetap Keluarga Terdekat Kita, Sej4hat-J4hat Adik Beradik Dia Tetap…

Sebvruk bvruk adik beradik dia tetap d4rah daging kita, seh1na h1na adik beradik dia tetap keluarga terdekat kita, sej4hat j4hat adik beradik dia tetap dikandungkan dari perut yang sama & benih yang sama.

Jangan selalu lihat kebvrukan adik beradik sehingga lupa akan kebaikan nya kerana adik beradik tetap adik beradik cuma dilahirkan berlainan nasib dalam hidupnya.

Ada yang svsah ada yang senang, jangan kita bangga sekiranya kita lebih baik dari adik beradik yang lain kerana suatu hari nanti semua akan berbalik.

Jangan kita angkvh dan s0mbong kepada adik beradik yang kurang bernasib baik kerana mereka yang akan tolong sus4h pay4h kita satu hari nanti tanpa kita sangka.

Jangan terlalu berkira akan harta dan duit yang kita ada kerana harta & duit takkan kekal selamanya.. Pernah ka kita terpikir siapa yang angkat jenazh kita kelak ??

Pernah kah kita terpikir siapa keluarga terdekat kita yang membungkus m4yat kita kelak ?? Adakah harta boleh tolong kita ketika m4yat dibungkus kelak.,

Tidak. adik beradik kita sej4hat mana pun ia, ia takkan j1jik menyentuh may4t kita walaupun ia h1na, bvruk dan j4hat dimata kita.. Jangan terlalu b3nci akan adik beradik kerana adik beradik tetap adik beradik.

Berkatnya rezeki dari tali persaudaraan adik beradik.. Semoga kita ingat akan siapa diri kita, kita hanya hamba yang hina dimata allah..

Semoga kita dilembutkan hati dari perasaan b3nci kepada sesama adik beradik mau pun manusia lain. Amiin ya rabbal alamiin..

Sumber : Mahadi Razak via adamhawa.my via BLOGMAZEER.COM via kongsisibomonicko.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*