SAD!S SEORANG ANAK S4NGGUP MEN3T4K IBU DAN BAPANYA MENGGUNAKN PRANG

SAD!S SEORANG ANAK S4NGGUP MEN3T4K IBU DAN BAPANYA MENGGUNAKN PRANG

LlPIS – Seorang lelaki terga.mak membnuh ibu dan bapanya dengan mene.tak mngsa bertu.bi-tu.bi serta mengeIar Ieher mngsa menggunakan sebiIah pa.rang di sebuah rumah di Kampung Kemahang di Benta dekat sini malam semalam.

Mngsa yang mavt dalam kejadian kira-kira jam 10.30 malam itu ialah Mohammad Maasai, 68, dan isterinya Zailan Zainudin,64.

Difahamkan mngsa tinggal bersama sspek Ahmad Hafizudin Mohammad,31, yang merupakan anak bongsu mereka yang tldak bekerja.

Ketua PoIis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd. Noor berkata, berdasarkan si.asatan awal mendapati semasa kejadian kedua-dua mngsa sedang berbual dengan sspek di dalam rumah mereka sebelum ibu sspek masuk ke dalam bilik.

“Su.spek terus berb0rak dengan bapanya mengenai ilmu agama dan ketuhanan sebelum s.uspek mendkwa nampak mata ayahnya hltam seakan hendak menye.rangnya menyebabkan s.uspek mengambil pa.rang dari dalam bilik dan mene.tak ayahnya.

“lbu sspek kemudian cuba membantu suaminya tetapi mngsa menye.rang ibunya dengan mene.tak dan menlkam di Ieher dan kepaIa menyebabkan ibunya meIarikan diri keIuar dari rumah sebelum re.bah berhampiran pagar rumah,”katanya di sini, hari ini.

Tambahnya, susulan itu sspek keIuar dari rumah menca.ri ibunya sebeIum ditemui dan dita.han oleh orang kampung dalam keadaan berb0gel dan berIumuran da.rah.

Katanya, penduduk kampung yang berge.gas ke rumah sspek mendapati bapa mngsa dalam keadaan terbarlng tldak bernywa di atas lantai rumah manakala ibu mngsa terbarlng tldak bernywa di atas rmput di Iuar rumah.

Dalam pada itu, Azli berkata, ke.s tersebut disi.asat mengikut Sksyen 302 Knun Kesksaan dan si.asatan masih giat dilakukan.

Katanya, sspek yang dit.ahan oleh orang awam telah diserahkan kepada pihak poIis dan poIis turut menemukan sebiIah goIok dipercayai digunakan sspek.

Allahuakhbar..salam tkziah. al fatihah

Sumber: K! ONLINE dbongkar via maibaca.net

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Apa Pendapat Anda, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*