Masyaallah. Walaupun Dilahirkan Ti4da Mat4, Namun Suaranya Lunak Dan Merdu Alunkan Ayat- Ayat Suci Al-Quran

Setiap manusia yang tercipta diatas muka bumi ini, sudah dinyatakan semenangnya tidak dilahirkan secara sempurna. Tidak kesempurnaan ataupun keunikan tersebut adalah berbeza dari untuk setiap orang sama ada dari segi fizikal, sifat dan sebagainya.

Walaupun sudah dilahirkan dengan keadaaan yang unik dan juga kv rang sempurna, namun ia tidak mghalang seorang budak lelaki untuk mengalunkan ayat-ayat suci Al-quran dengan merdunya. Tular menerusi laman Facebook, alunan ayat-ayat lazim Al-quran telah dialunkan oleh seorang kanak-kanak lelaki, yang ca cat penglihatan. Lebih menarik perhatian, budak lelaki ini mempunyai sebutan yang lan tang dan juga sangat mendamaikan untuk didengari.

Walaupun dilahirkan dalam keadaan tidak sem pvrna, rata-rata yang melihat video ini sangat mengagumi dan memuji budak lelaki tersebut, kerana masih lagi membaca surah-surah ini dengan cukup sempurna. Malah, ada yang mengambil kesempatan memanjat kesyukuran dan juga mendoakan anak ini, sentiasa dibawah lindungan dan peliharaan Allah SWT.

Ini membuktikan bahawa, walaupun diri tid4k sempurna, namun disebabkan berkat usaha anak ini berjaya dan mampu membaca ayat-ayat Al-quran dengan sempurna sekali. Sehingga kini, video ini telah mendapat hampir lebih dari 22,000 perkongsian di Facebook.

Walaupun mereka ini tidak sempurna seperti insan lain, tetapi kelebihan yang ada pada mereka ini tidak mungkin ada pada manusia yang normal dan sihat. Oleh itu, lebih baik sentiasa beramal soleh terutamanya kepada insan yang sihat kerana itu adalah merupakan salah satu cara untuk kita bersyukur kepadanya.

Sumber: Anna Saleeha via majalah-harian.com via kongsisibomonicko.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*