MasyaAllah..Seorang polis di Nigeria membelanjakan gaji yang diperolehnya setiap bulan untuk membina sebuah masjid.

MasyaAllah..Seorang polis di Nigeria membelanjakan gaji yang diperolehnya setiap bulan untuk membina sebuah masjid.

Seorang polis di Nigeria membelanjakan gaji yang diperolehnya setiap bulan untuk membina sebuah masjid.

Kebiasaannya, apabila dapat sahaja gaji sudah semestinya kita mahu memu askan keinginan diri kita seperti menjamah makanan yang sedap, pergi membe li belah atau pun simpan du it untuk meIancong.

Buat anggota poIis dari Nigeria ini, apabila dia memutuskan untuk menggunakan duit gajinya setiap bulan bagi membina sebuah masjid.

Dia turut menyediakan tempat mengambil wuduk di masjid itu bagi memudahkan orang Muslim menunaikan solat.

“Saya akan menghabiskan harta saya untuk ‘membina’ Islam dan Muslim, Insya-ALLAH,” katanya menurut laporan Life of Arabs.

Anggota poIis itu telah berjanji untuk menggunakan harta yang dimilikinya untuk membantu Muslim. Justeru, dia sudah mula membangunkan sebuah masjid berserta tempat mengambil wuduk.

Ramai yang mengimpikan kemewahan dalam kehi dupan mereka, tetapi masih ada insan lain yang hanya mahu mengharapkan ganjaran pahala daripada Tuhan.

Oleh itu, dengan cara melakukan amal jariah dan kebaikkan akan mendekatkan lagi diri kita dengan rahmat Tuhan, malah menjadi bekalan di akhirat kelak.

Allahuakhbar begitulahlah keindahan hati seorang hamba Allah yang berkhidmat sebagai p0lis nigeria, beliau tidak kisah menghabiskan gaji untuk membantu agamanya… Allahuakbar

Sumber dan Rujukan : Sinar Harian dan Media Sosial via covernews24.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Apa Pendapat Anda, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*