Kisah Seorang Pela cur Yang Di Kebvmikan Seperti Seek0r Binatang, Namun Selep4s 5tahun kemudian Ini Terjadi Kepada Jasadnya..Subhanallah

Kisah Seorang Pela cur Yang Di Kebvmikan Seperti Seek0r Binatang, Namun Selep4s 5tahun kemudian Ini Terjadi Kepada Jasadnya..Subhanallah

”Kami semua sudah j1j1k melihat tingkah laku si pela cur mawar tu” itulah luahan salah seorang penduduk yang turut di diami oleh mawar lia amelia yang dikatan pembawa s1al dalam kampung tersebut. Hidup sebatang kara adalah sesuatu yang sangat menya kitkan bagi mawar,tidak ada satu saudara pun yang membujuk mawar untuk kembali kejalan yang di redhai oleh Allah.

Awalnya mawar adalah seorang anak yang baik yang menjadi mangsa jantan hidung belang sehingga ia nekad terjun ke dalam lembah hitam.karena terlalu kecewa dengan taburan janji manis di bibir sahaja.

Dengan wajah yang cantik mawar dengan mudah mendapat pelanggan baik dari pelanggan kelas bawah, pertengahan hingga pelangggan dari kelas atasan. Mereka mer4tah tubuh mawar dengan hanya dengan memberikan uang yang di janjikan.” ingin balas dend4m” itulah tujuan mawar menggadaikan maruahnya.hari hari dilalui dengan pelvkan lelaki yang silih berganti.

Bertahun sudah berlalu mawar dijangkiti penyakit kr0nik,tidak seorangpun kawan tetangga yang pedul1 padanya, apatah lagi mahu menghulurkan bantuan,itu sangat jauh sekali. Bahkan saat mawar men1nggal ia di anggap satu kem4tian seperti binat4ng (mawar tidak dikuburkan layaknya seorang manusia) ia dit4nam jauh dari kampung dan tidak diberi tanda.tiada doa dan tiada bacaan tahlil.

Terkuburlah Jasad mawar,si pela cur jal4ng di tanah kosong yang dikuburkan oleh rakan mawar mela curkan diri.

Lima tahun kemudian tidak ada seorangpun yang mengenang mawar,bagi penduduk kampung mawar adalah satu gambar yang harus di padamkan dari sejarah kampung itu. Baru baru ini dikutip dari portal siraman.com kampung mawar Digemparkan oleh sebuah projek besar untuk pembuatan jalan tol yang berkebetulan melewati kampung tersebut termasuklah kubvr mawar yang tidak bertanda.

Difahamkan berkali kali jentolak berkekuatan ratusan tan gagal setelah di arahkan untuk menggali tanah tersebut,tanah di kawasan itu seperti batu karang yang sangat kukuh tidak tersentuh sama sekali oleh jentolak kami, akan tetapi dengan cangkul petani biasa tanah itu mudah untuk di gali,seolah tidak terjadi keanehan apa apa.kata saksi.

Proses penggalian diteruskan dan semua mata pekerja terbeliak Apabila menyaksikan sukujur jasad dengan kondisi tubuh yang masih kelihatan segar dengan mengluarkan bau harum semerbak tercium dari jasad mawar.

Harum yang kami cium ini tidak pernah ada di bumi,itulah luahan seorang lelaki separuh baya yang menjadi mandor dalam projek tersebut.semua warga gempar dan disiasat jasad siapa yang mengeluarkan wangian itu. Seorang rakan mawar yang telah bertaubat menjadi seorang pel4cur menceritakan bahwa sebenarnya mawar sudahpun bertaubat setahun sebelum ia meningg4l.

Dia sudah bertaubat sebelum ia meninggal,dia tidak menceritakan taubatnya itu kepada siapapun termasuk kepada saya dan juga rakan rakan yang lain”ujar dian teman rapat mawar lia amelia.

“Saya pun mengetahui semuanya setelah saya menjumpai diari mawar,mawar berusah menjalankan segala perintah Allah mulai dari yang wajib sampai ke yang sunat,bahkan semua yang sunat dia kerjakan,mawar menjalakannya dengan begitu ikhlas,buku harian itulah yang menjadi saksi ratapan dan jeritan penyesalan seorang mawar,mawar si pelacur yang taubat dengan diam diam.

Setelah rakan mawar menceritakan segalanya terlihat ramai penduduk kampung yang menyesal dengan tomahan mereka sebelum ini,setelah di makamkan seperti binatang selama 5 tahun akhirnya jasad mawar di kuburkan dengan cara islam yang sempurna di iringi dengan doa doa dari pada rakan dan juga saudara sekampung mawar.

Dikutip dari sebuah portal islamiah serantau,(dalam bahasa daerah) di artikan oleh eberita.org.katanya kejadian ini benar benar berlaku di negara jiran.tempat dan nama sebenar nama sebenar dalam cerita di rahasiakan.

Sumber: Eberita via majalah-harian.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*