Kisah Seorang Anak Lelaki Berusia 10tahun Bercita-Cita Menyempurnakan Hafalan 30 Juzuk Al Quran Untuk Ibunya, Namun Adik Ini Telah Pergi Untuk selama-Lamanya..Al-Fatihah

Kisah Seorang Anak Lelaki Berusia 10tahun Bercita-Cita Menyempurnakan Hafalan 30 Juzuk Al Quran Untuk Ibunya, Namun Adik Ini Telah Pergi Untuk selama-Lamanya..Al-Fatihah

Muhammad Ibrahim Wafiq, seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang menghembuskan nafas terakhir kerana peny4kit yang dihidapinya sejak Mei 2020. Sebelum menghembuskan nafas terakhir, budak lelaki yang biasa disebut Baim itu telah menyatakan cita-citanya yang mulia.

Telah diketahui bahawa Baim telah didaftarkan sebagai pelajar di Rumah Quran Az-Zahra, Kota Bekasi. Dia benar-benar ingin menghabiskan hafalan Al-Quran kerana dia ingin meletakkan mahkota pada ibunya.

“Tahun ini sasarannya adalah untuk menghafal bab ke-29, dia ingin mengenakan mahkota (perarakan lulus untuk menghafal Al-Quran) kepada ibunya,” kata Ika.

Baim bertekad atas kehendaknya walaupun dia dimasukkan ke hospital. Baim diketahui mempunyai tum0r g4nas. Dia masih berusaha k3ras untuk mencapai cita-citanya.

Berbaring di katil hospital, Baim sering meminta ibu bapanya untuk membantunya menghafal Al-Quran. Dia juga kelihatan tidak merasakan kegan4san tum0r yang perlahan-lahan memakan tubuhnya.

“Ketika di hospital, dia masih membaca Al-Quran, untuknya berlatih menghafal, maka ibu atau bapanya juga diminta membaca Al-Quran bersama,” kata Ika, ibu.

Semoga Arwh ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Aminnn

sumber:InfoSiantarNews via kongsisibomonicko.com

Breaking78post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking78post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*