Kisah B4nduan Akhir Yang Mengucap Syahadah Dan Memeluk Islam Sebelum Hukum4n,Pengakhiran Yang Baik Untuknya Sebagai Seorang Muslim.Janji Allah Itu Pasti Untuk Hambanya.

Kisah B4nduan Akhir Yang Mengucap Syahadah Dan Memeluk Islam Sebelum Hukum4n,Pengakhiran Yang Baik Untuknya Sebagai Seorang Muslim.Janji Allah Itu Pasti Untuk Hambanya.

Hidayah milik Allah. Sesiapa sahaja hamba Allah di dunia ini berhak mendapat petunjuk dengan izin-Nya. Begitu juga dengan kisah seorang b4nduan akhir, dikala sedang menunggu detik hu kuman g4ntung dijalanankan, di saat itulah Hidaya Allah tiba kepadanya.

B4nduan akhir ucap Syahadah

Menerusi entri Instagram Ustaz Ebit Lew, beliau telah membuat lawatan di penj4ra dan ditakdirkan bertemu dengan b4nduan akhir dari Nigeria.

Setelah berbual mengenai Islam, b4nduan itu terbuka pintu hati untuk menerima Islam sebagai agama terakhirnya, sebelum dia dijatuhkan hu kuman g4ntung sampai m4ti.

Ikuti perkongsian beliau:

Tadi di Penjara Perlis B4nduan akhir menanti hu kum g4ntung dari Nigeria tiba-tiba setelah dakwah tadi terbuka hati ucap syahadah dan memeluk Islam. InsyaAllah p3njara akan bantu belajar Islam dan Solat. Sebelum masuk p3njara.

Dalam p3njara tak bawa phone. Tiba-tiba. Jumpa orang dalam p3njara. Akhir sebelum balik ziarah sel b4nduan akhir. Semua kenal saya yang Islam. Mereka download ceramah saya. Wajah mereka semua bersih. Nampak sejuk wajah solat. Ada terkejut peluk saya menangis.

Seorang Nigeria, saya berbual dan dakwah tentang Islam. Dia tiba-tiba terbuka hati dan ucap syahadah. Paling mengejutkan dia ucap menggeletar dan menangis.

Saya pun rasa nak menangis. Allahuakbar.Allahuakhbar, b4nduan akhir ini menemui hidayah di saat menanti detik ny4wa bakal diambil. Pengakhiran yang baik untuknya.

Sumber: USTAZ EBIT LEW via islamikportal.net via kongsiinfo.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*