BUKTI KEBESARAN ALLAH S.W.T YANG TERLIHAT JELAS PADA DAGING KORBAN INI.“MAKA NIKMAT TUHANMU YANG MANAKAH YANG KAMU DUSTAKAN”.

BUKTI KEBESARAN ALLAH S.W.T YANG TERLIHAT JELAS PADA DAGING KORBAN INI.“MAKA NIKMAT TUHANMU YANG MANAKAH YANG KAMU DUSTAKAN”.

Manusia mesti berusaha untuk menghargai sejauh mana pengetahuan Allah, dan merenung untuk memahami kebesaran-Nya. Berjuta-juta orang telah muncul di Bumi sejak dahulu kala.

Oleh itu, Allah menciptakan berbilion pasang mata, berbilion cap jari yang berlainan, berbilion tisu mata yang berlainan, berbilion jenis manusia yang berlainan .

“Sekiranya Dia menghendaki, Dia juga dapat membuat berbilion lebih. Seperti yang dinyatakan dalam Al-Qur’an, “… Dia menambahkan Penciptaan dengan cara apa pun yang Dia kehendaki. Allah berkuasa atas segala sesuatu. ”

Allah juga mempunyai kekuatan untuk mencipta banyak perkara lain yang tidak dapat kita bayangkan. Seluruh harta karun yang dikurniakan oleh Allah,

di dunia ini untuk hamba-hamba-Nya semua berada dalam pandanganNya. Dia menurunkan kepada kita hanya apa yang Dia kehendaki, semuanya dalam ukuran yang telah ditentukan.

Wallahuallam

sumber:kongsisibomonicko.com

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*