Bekas G4ngster Berb4ngsa Cina Syukur Kini Seorang Muslim, Kenal Islam Ketika Dalam Penjara- Hidayah milik Allah-

Bekas G4ngster Berb4ngsa Cina Syukur Kini Seorang Muslim, Kenal Islam Ketika Dalam Penj4ra- Hidayah milik Allah-

Rup4nya Kenal Islam Ketika Dalam Penj4ra, Bekas G4ngster Syukur Kini Seorang Muslim. Mungkin tiada siapa pernah menyangka, seorang lelaki berbangsa Cina yang merupakan antara saamseng yang ditakvti ramai, kini bergelar seorang Muslim.

Benarlah, hidayah itu milik Allah, dan t1ada mana-mana kuasa manusia mahu menidakkannya. Menerusi laporan Gempak, lelaki Cina itu bernama Che Yin Wei dan nama Islamnya Abdul Rahman Abdullah.

Menurutnya Che Yin Wei, detik permulaannya mengenali Islam adalah selepas banyak bergaul dengan rakan-rakan penj4ra yang kebanyakannya Melayu Islam.

Umur 18 masuk kumpulan g4ngster.

Tambahnya, dia mula menyertai kumpulan g4ngster di usia yang sangat muda iaitu 18 tahun, ketika itu dia tidak mengenal apa itu erti d0sa dan pahala.

“Saya pernah menyertai aktiviti k0ngsi g3lap seawal umur 18 tahun. Dulu saya seorang g4ngster, hidup yang bergeIumang dengan d0sa…”

“Namun pada 2013, saya memilih jalan lain yang membawa pulang. Saya telah mengambil keputusan untuk berubah dan meninggaIkan segala aktiviti j4hat yang dilakukan sebelum ini…”

Ucap syahadah 7 Ogos lalu.

Pada tanggal 7 Ogso lalu, lelaki berbangsa Cina memeIvk Islam dan menukar namanya sebagai Abdul Rahman, bersaksikan imam dan ahli jawatankvasa Masjid Jalan Pegawai, di Alor Setar, Kedah.

Semoga Abdul Rahman terus istiqamah dan menjadi Muslim yang mampu menjadi cont0h teladan kepada insan lain juga.

Sumber : Gempak/omm via apacerita.press

Breaking 78 post tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Breaking 78 post.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*